News

Svetovni dan sladkorne bolezni, 14. november

14. novembra obeležujemo svetovni dan sladkorne bolezni. V okviru obeležitve poteka tudi akcija Obarvani v modro. Ustanove, ki sodelujejo v tej akciji, se na predvečer svetovnega dneva sladkorne bolezni osvetlijo z modro barvo. Z namenom ozaveščanja o problematiki sladkorne bolezni se tej akciji pridružuje tudi Posavski muzej Brežice.

https://www.facebook.com/PosavskimuzejBrezice/

V sodelovanju z Društvom diabetikov Posavje smo tudi v Knjižnici Brežice pripravili razstavo in obeležili svetovni dan diabetesa oblečeni v modro.

V četrtek 14.11.2019 smo v Zdravstvenem domu Krško prižgali modre lučke v znak obeležite Svetovnega dneva sladkorne bolezni. Ta dan je Zdravstveno vzgojni center Krško (ZVC) je v Zdravstvenem domu Krško izvajal brezplačne meritve krvnega sladkorja z namenom zgodnjega odkrivanja povišane vrednosti sladkorja v krvi. Ob tem smo obiskovalce poučili o dejavnikih tveganja za nastanek sladkorne bolezni in jim svetovali o spremembi življenjskega sloga. Društvo diabetikov Posavje- Brežice se je odzvalo povabilu ZVC Krško. Na stojnici so predstavili delovanje društva in ponudili ljudem različne zloženke, brošure, namenjene lažjem razumevanju sladkorne bolezni. Z obiskovalci so delili svoje izkušnje o sladkorni bolezni.

Modre lučke tudi v Zdravstvenem domu Brežice:

error: zaščitena vsebina !