News

Bili smo na predstavitvi društev ob Dnevu bolnikov in invalidov Občine Brežice

Diabetes je kronična presnovna bolezen. Osnovna motnja je nesposobnost prehajanja krvnega sladkorja (glukoze) iz krvi v celice. To prehajanje omogoči inzulin. Če ga je v krvi premalo ali če se celice nanj ne odzovejo, se vrednost krvnega sladkorja poveča. Povečane vrednosti krvnega sladkorja povzročajo okvare malih žil oči in ledvic ter okvaro živcev. Dolgotrajna sladkorna bolezen pospeši aterosklerozo, ki prizadene srčno in možgansko žilje ter žilje udov in lahko vodi v srčni infarkt, možgansko kap ali odmrtje (gangreno) uda. Da bi se izognili zapletom, je treba vrednosti krvnega sladkorja skrbno nadzorovati.

V društvu diabetikov Posavje-Brežice s svojimi programi ozaveščamo prebivalstvo o vzrokih, posledicah in ukrepih za obvladovanje diabetesa.

   

Ob dnevu invalidov in bolnikov občine Brežice, ki smo ga obeležili v četrtek, 26. oktobra 2017, v prostorih MC Brežice, je društvo diabetikov Posavje-Brežice opravilo meritve krvnega sladkorja vsem udeležencem tega srečanja..

S to aktivnostjo se je društvo vključilo v počastitev dneva invalidov in bolnikov občine Brežice in praznika občine Brežice.

error: zaščitena vsebina !