News

Čas hiti- iz življenja članov društva iz Sevnice

Čas hiti- iz življenja članov društva iz Sevnice

Čas hiti in naša pohodna skupina sevniških diabetikov si v druženju moči krepi. Naše življenje spreminjamo tako, da vanj vnašamo nove in pozitivne spremembe.

Kar tretje leto se že družimo in četrtkovi pohodi so postala naša stalnica. Tudi vroče poletje nas ni ustavilo. Zaradi vročine smo štartali eno uro prej, a zaradi dobrega razpoloženja nismo šli domov nič prej. Naša skupina je pridna tako na pohodih, kot tudi na delovnih akcijah.

 

Člani  so komaj čakali, da dobim ključ od novega doma. Kar nekajkrat so mi prišli na pomoč pri čiščenju hiše in njene okolice ter mi pomagali pri  pripravi drv. Ena od pohodnic je celo skuhala kosilo doma in nam ga pripeljala, da smo nadoknadili izgubljene moči. Za vse to sem jim zelo hvaležna.

Udeležili smo se trgatve na Hrvaškem.  V Mariji Bistrici  ima gospodar kar 22 tisoč trt. Na trgatev smo se odpeljali kar z dvema avtobusoma. Dan nam je polepšalo prijetno sončno vreme. Za zaključek so nam pripravili zelo dobro večerjo in glasbo, da smo se razgibali še ob glasbi.

Prejšnji teden smo se podali na Lom, kjer smo pustili avtomobile in se odpravili peš v prelep jesenski gozd. Opazovali smo drevesa, ki so se odela v mnogotere jesenske barve in ob katerih so rasle štorovke. Nabrali smo jih kar nekaj, našli pa smo tudi kostanj.  Na vrhu hriba je vas Smečice, kjer ima naš Ivan malo njivico. Mimogrede smo mu posekali koruznico in zličkali štroke. Ob počitku smo se okrepčali z malico in pijačo in že smo uživali na poti v dolino.

Iz opisanega je razvidno, da je vsako naše druženje posebna dogodivščina polna lepih misli, veselja in spoštovanja.

Ivana Krajnc, članica društva diabetikov iz Sevnice

 

error: zaščitena vsebina !